hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kórházi együttműködés Kínával

Kínával az egészségügyi összefogásra is nagyobb hangsúlyt fektetnek az Emmi parlamenti államtitkára szerint, írja a Magyar Idők.

Hazánkban már öt éve zajlik a kínai orvoslás alapképzése a Semmelweis Egyetemen (SE), a további bővülés érdekében idén nyáron ráadásul új épületszárnyban kapott helyet. – Az állam alapvető feladata a betegbiztonság, ezért a lehető legmegfelelőbb gyógymódok biztosítása a célunkmondta el a Magyar Időknek Rétvári Bence parlamenti államtitkár. Az egyetemi képzés lehetővé teszi, hogy törvényes keretek között lehessen szert tenni a hagyományos kínai orvoslás tudására – tette hozzá. Azáltal, hogy biztonságos körülmények között, tanúsított minőségben jelenik meg Magyarországon ez az ágazat, a páciensek is bizalommal fordulhatnak felé.

A Semmelweis Egyetem angol nyelvű képzése – amelynek több évfolyama is diplomázott már – ennek köszönhetően még nagyobb kapacitású lesz, továbbá új kezelőhelyiségek is nyílnak, hogy a legnagyobb biztonságot teremtsék meg a komplementer gyógyításban.

A kórházi együttműködések lesznek, amelyek kölcsönösen előnyös kapcsolaton alapulnak. Egyre több kínai orvosi rendelő nyílik hazánkban, ami természetesen előrelendíti a magyar egészségügyet, de nekik is fontos a magyar fejlesztéseket látni és beépíteni eddigi tapasztalataikba. Egészségügyi és egészséggazdasági területen Magyarország a térség motorja kíván lenni a Kínával való együttműködésben, és jó úton haladunk efelé, hiszen ide érkeznek az ez irányú befektetések a legnagyobb arányban.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink