hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Kisöprik az uniós kasszát

Az egészségügyi fejlesztéseket is érintik azok a rapid pályázatok, amelyekkel a kormány igyekszik december végéig a 2007–2013-as unós támogatási keret maradékát is elkölteni – tudósít a Magyar Idők.

Kevesebb mint egy hónappal az első uniós támogatási ciklus zárása előtt is írtak még ki egészségügyi fejlesztési pályázatot, miközben még a korábban elindított projektek közül is többnek kétséges az időbeni befejezése – írja a lap.

Szinte biztos, hogy soha olyan rövid határidő nem állt rendelkezésre uniós pályázat lebonyolítására, mint a legutóbb meghirdetett egészségügyi tendernél, amelyre december 4-től 11-ig lehet jelentkezni, és a hónap végéig le is kell zárni. Úgy, hogy összesen 23 milliárd forintot „kell” elkölteni; a pénzből felújítások, beruházások, eszköz-, műszer- és gépbeszerzések egyaránt támogathatók – idéznek egy példát.

Az egészségügyi beruházások még akkor sem mindig bonyolódnak le zökkenőmentesen, ha nem szorít a határidő: a kormányzat uniós pályázati portálján közzétett 460 késedelmes projekt közül mintegy háromtucatnyiban érintettek egészségügyi fejlesztések. Ezek között van, amely biztosan lezárható az év végével, mert szinte teljes egészében befejeződött, de olyan – jellemzően nagyobb – beruházások is, amelyeknél viszont jelentős a csúszás – olvasható a magyaridok.hu-n.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink