hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Kincses szerint ezért kerülhet padlóra a közellátás

Konstruktív felfogású kormányzásra számít az egészségügyben a Magyar Orvosi Kamara elnöke, a Magyar Hang interjúja szerint.

Konstruktív felfogású kormányzásra számít az egészségügyben a Magyar Orvosi Kamara elnöke, akit nemrég elsöprő fölénnyel erősítette meg posztján a szervezet küldöttgyűlése. Kincses Gyula a Magyar Hangnak adott interjújában ezt arra alapozta, hogy már április végén, amikorra már eldőlt, hogy a BM-hez kerül az egészségügy, Pintér Sándor hívta egy találkozóra. Ott azzal kezdte, hogy szeretne a kamarával szorosabb kapcsolatot, mert mindig javaslatokat is megfogalmaznak a kritikáik mellé. – Pintér Sándor bevallottan nem ért mindenhez, ezért kimondottan igényli azok javaslatait, akik értenek az adott területekhez – fogalmazott.

A szakember beszélt arról is, hogy ha az orvosoknak dönteniük kell a magán- és a közellátás között, ott fognak dolgozni, ahol jobb munkafeltételek mellett, kevesebb stresszel több fizetést kapnak. Ez ma a magánegészségügy. – Ha tehát megmarad az az elvi álláspont, hogy az orvosoknak választaniuk kell, akkor a közellátás bizonyos területeken padlóra kerül – mondta Kincses Gyula.

(forrás: Magyar Hang)

cimkék

hirdetés

Könyveink