hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kincses Gyula: Ez nem megúszható kiadás

A béremelés 300-400 miliárd forintos költséget jelent egy évben, mondta a MOK elnöke a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában.

Nagyon nagy a nyomás a járványügyi helyzet miatt az orvosokon és a kórházakon, viszont a Magyar Orvosi Kamara béremelésre vonatkozó javaslatát befogadta a kormány. Kincses Gyula kamarai elnök a HírTV Magyarország élőben extra című műsorában elmondta, olyan eredménnyel lennének elégedettek, ami alkalmas a hálapénz felszámolására, az orvosok itthontartására, a közellátás megerősödésére és a betegbiztonságot garantáló egészségógy működjön, ehhez kell a béremelés.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint, ha minden orvos egyetlen munkahelyről meg tudja keresni a biztos megélhetéshez való jövedelmet, akkor bizonyosan itthon fognak maradni, akik pedig külföldön vannak, azok haza is jöhetnek, ez pedig minőségi ellátáshoz vezet.

Magyarország legjelentősebb közszolgáltatásáról van szó, az egészségre muszáj áldozni, nem megúszható ez a kiadás, 300-400 miliárd forintos költséget jelent egy évben, de ez egy nagyon megtérülő beruházás, ami egészségben jelentkezik – mutatott rá Kincses Gyula.

(forrás: Hír TV)
hirdetés

Könyveink