hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Kezdődik a tömbkórházprojekt Nyíregyházán

Az előkészítő munkálatok után hamarosan elkezdődik a több mint 12 milliárd forint összköltségű kórházfejlesztési projekt Nyíregyházán - közölte Vitkai Éva, az Egészségügyi Holding Zrt. sajtófőnöke.

A 90 százalékban európai uniós forrásból finanszírozott projekt keretében három új, minden igényt kielégítő épülettömb épül fel a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház területén. Az új onkológiai centrum, a szív- és érrendszeri, valamint a gyermekgyógyászati tömb építéséhez a holdingot és annak kórházait fenntartó megyei önkormányzat mintegy 1,2 milliárd forintos önerővel járul hozzá.

A sajtófőnök elmondta: a 27 ezer négyzetméteres tömbkórház építésének megkezdése előtt néhány épületet el kell bontani, ami több kórházi osztály átköltöztetését teszi szükségessé. Az átalakítások több, jelenleg is működő épületet érintenek; a terület felszabadítása után kezdődhet el az építkezés.

A gyógyintézmény régi ebédlőjét már elbontották, helyére a reumatológiai osztály fizikoterápiás részlege került át, a kórházi dolgozók és a betegek étkeztetését pedig a már tavaly átadott, 3400 négyzetméteres konyha kialakításával oldják meg. A gyermekrehabilitációs osztály a gyermekosztály régi épületrészének földszintjére, míg a gyermekosztály földszinten található részlege az infektológiai osztály épületébe költözik.

Az átszervezések átmeneti kellemetlenséggel járhatnak, a betegellátást azonban nem befolyásolják - fűzte hozzá Vitkai Éva. Az új épületegyüttes kivitelezési munkálatai a tervek szerint 2012 végén fejeződnek be.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink