hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kásler újfent bejelentette minden idők legnagyobb orvosbéremelését

Minden idők legnagyobb mértékű orvosi béremelése lépett életbe január elsején – mondta az Emmi Facebook-oldalán Kásler Miklós.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook oldalára feltöltött videóban elhangzottak szerint két év múlva átlagosan 2,5-szeresére emelkedik az orvosok bére.

"Idén januártól egy 26 éves jogviszonnyal rendelkező a tavalyi bruttó 529 ezer forint helyett idén bruttó 1 256 000 forintot kap, 2023-ban pedig már bruttó 1 794 000 forintot. A gyakorlati időt figyelembe vevő béremelés érint valamennyi, alkalmazottként dolgozó orvost, gyermekorvost, szakorvost, fogorvost és gyógyszerészt" – részletezte az Infostart szemléje szerint Kásler Miklós.

Az orvosbéremeléshez igazodik azoknak a háziorvosoknak és fogorvosnak a béremelése is, akik tevékenységüket vállalkozásban látják el. Az intézkedés az alapellátásban dolgozó 18 400 orvost és szakdolgozót érinti, akiknek a jövedelme a szakellátásban dolgozó kollégákéval azonos szintre emelkedik.

Az első emelt bér már február elején megérkezett, akiknek nem, azoknak visszamenőleg április elején. Az emelés a miniszter szerint lehetővé teszi a hálapénz megszüntetését, amelyet a jogállási törvény is támogat.

Bejelentette, hogy az érintett egészségügyi dolgozók külföldön eltöltött évei is beleszámítódnak a közalkalmazottként eltöltött időbe.

(forrás: Infostart, EMMI Facebook)
hirdetés

Könyveink