hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Kásler szerint álhír, hogy elvette a rezidensek pótlékát

Álhír, hogy a miniszter elvette a rezidensek pótlékát: az egyik oldalon áll egy nagy mértékű emelés, másrészt pedig a pótlék kivezetése.

Tegyünk a szabadságunk teljes visszanyeréséért és oltakozzunk! – hangsúlyozta az oltás fontosságát Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere az Életközelben című műsor eheti adásában, amelyben a tárcavezető kitért az aktuális járványügyi helyzet részleteire is.

A számok rendkívül kedvezően alakultak, a fertőzöttek száma, kórházi ápoltak száma, mortalitási számok csökkentek. A következő időszak eseményeit két dolog határozza meg: az egyik az átoltottság mértékének a növelése, a másik pedig az a függőben lévő kérdés, hogy milyen mutánsok jelennek meg és jutnak el Magyarországra – részletezte.

A vírusmutánsokkal kapcsolatban azt mondta: az indiai mutáns terjedése gyorsabb, mint a brit mutánsé és a 18 év alattiaknál is gyakran jellemzően fertőz. Komoly veszélynek lehet minősíteni. Vannak más mutánsok is, ezeket folyamatosan követik, hogy meg lehessen hozni az intézkedéseket akkor, amikor az szükséges, ezért fontos, hogy oltakozzunk – hangsúlyozta a miniszter.

Az álhírre, miszerint a miniszter elvette a rezidensek pótlékát úgy reagált: ez ugyanúgy hamis, mint az ellenzéki hírek legtöbbje. Tény az, hogy a pótlékokat a törvény felfüggesztette. Tehát az egyik oldalon áll egy nagyon nagy mértékű emelés másrészt pedig a pótlék kivezetése.

hirdetés

Könyveink