2024. április. 19., péntek - Emma.

Kásler Miklós húsvéti üzenete: bízzunk egy emelkedettebb életben

Rendkívüli jelentőségű, hogy kétmillió honfitársunk már megkapta a védőoltást, mondta Kásler Miklós miniszter az Életközelben legújabb epizódjában.

Az emberi erőforrások minisztere szerint ez azt jelenti, hogy Magyarország nagyon jól alkalmazza az egyetlen hatásos fegyvert a világjárvánnyal kapcsolatban. A jelenlegi járványhelyzet mellett beszélt a pedagógusok rendkívüli oltásának várható eredményéről, a Nemzeti Egészségügyi Programról, valamint a  Húsvét legfontosabb üzenetéről is a videó interjúban.

Nagy öröm, hogy a kormány biztosította a világ minden tájáról a vakcinákat, mondta Kásler Miklós a  kétmillió beoltott magyarral kapcsolatban. A miniszter hozzátette: az oltásokat a szállítások ritmusában, rendkívül gyorsan, határozottan és szervezetten kell az emberekhez eljuttatni. Az oltópontokkal kapcsolatban kifejtette: amikor kétmillió embert kell mozgatni, bizonytalanságok szórványosan lehetségesek, azonban az oltakozás szervezetten és gyorsan zajlik hazánkban. A pedagógusok rendkívüli oltási programjáról elmondta, hogy április elseje és tizedike között a 142 ezer pedagógus illetve iskolában dolgozó munkatárs fogja megkapni a vakcinát.

Kásler Miklós (forrás: Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldala)
Kásler Miklós (forrás: Emberi Erőforrások Minisztériumának Facebook-oldala)

Kásler Miklós a beszélgetés során kitért a nemzeti programok közül a gyermekvédelmi programra is, amely meglátása szerint az egészségügy rendkívüli terhei ellenére jól halad.

A beszélgetés végén a miniszter megosztotta gondolatait a Nagyhéttel kapcsolatban: húsvét üzenete mindig az, hogy megújulunk, feltámadunk és az örök életre készülünk. Támogassuk egymást, vegyük tudomásul, hogy segíteni tudunk embertársainkon, higgyünk abban, hogy túljutunk ezen a nehéz időszakon és reménykedjünk abban, hogy folytatni tudjuk az életünket úgy, vagy még emelkedettebb módon, mint eddig – üzente mindenkinek a tárcavezető.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés