hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Kártérítést ígérnek a budaörsi betegeknek

Az ügyben elindított járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala végzi, a Híradó szerint büntetőfeljelentés egyelőre nem történt.

Egy beteg elvesztette a fényérzékelését, megvakult, és mások is maradandó károsodást szenvedtek azok közül, akiknél komplikáció lépett fel a Budaörsi Egészségügyi Központban elvégzett szürkehályog-műtét után. A gyanú szerint nem tartották be a higiéniás előírásokat, ez okozhatta a fertőzést. Az egészségügyi központot néhány éve privatizálta a budaörsi önkormányzat, a polgármester szerint ez nem baj – hangzott el az M1 Híradójában.

A Budaörsi Egészségügyi Központ egynapos sebészeti részlegén történt fertőzés miatt tizenkét szürkehályog-műtéten átesett beteget sürgősséggel újból meg kellett operálni a Szent János Kórházban. A szövődmények valószínűsített oka, hogy a beavatkozás során nem tartották be a higiéniai előírásokat. A fertőzést vélhetően fekáliából származó kórokozó okozta.

Wittinghoff Tamás tud az esetről, de szerinte nincs köze a súlyos műhibának a korábbi, közbeszerzés nélkül lefolytatott privatizációhoz, amelynek során a polgármester nevelt fia, Spányik András ügyvezető lett a cégben. A városvezető azt ígéri: a Budaörsi Egészségügyi Központ kártérítést fizet majd a betegeknek, ennek a mértékéről még folynak az egyeztetések.

A Szent János Kórházban mindent megtesznek az orvosok a páciensek látásának megtartásáért – mondta az M1-nek Kőnig Róbert, a kórház szóvivője.

Az ügyben elindított járványügyi vizsgálatot Budapest Főváros Kormányhivatala végzi. Büntetőfeljelentés egyelőre nem történt.

(forrás: Híradó Online)
hirdetés

Könyveink