hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Június 19-ig kell kérelmezni az 500 ezer forintos juttatást

Megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány 275/2020. (VI. 12.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során nyújtott többletmunkájuk elismeréseként az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról, írja a Weborvos.

A rendelet tételesen felsorolja, kik jogosultak a rendkívüli kifizetésre és leszögezi, hogy a  rendkívüli juttatás összege dolgozónként bruttó 500 000 forint, amely az  érintett egészségügyi és egészségügyben dolgozót abban az  esetben is csak egyszer illeti meg, ha egyidejűleg több jogviszony keretében foglalkoztatott. Részmunkaidős foglalkoztatás esetén is a teljes összeg illeti meg az  egészségügyi és egészségügyben dolgozót.

A rendelet kimondja: a  rendkívüli juttatásra való jogosultságot az  egészségügyi és egészségügyben dolgozó munkáltatója, illetve megbízója képviseletére jogosult személy állapítja meg. A rendkívüli juttatást a jogosult részére 2020. július 1. napján kell kifizetni.  A  rendkívüli juttatás nem része az  alapbérnek (illetménynek), azt a  mozgóbérelemek, valamint a  távolléti díj számítása tekintetében nem kell figyelembe venni.

Az  egészségügyi szolgáltató munkáltató és az  e  rendeletben foglalt egyéb munkáltató a támogatás iránti igényét  a  NEAK által meghatározott, elektronikusan kitölthető kérelem formájában nyújthatja be 2020. június 19. napjáig, írja a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink