hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Juhász Ferenc helyett Pósfai Gábor az új főigazgató

Az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet élén július 9-i hatállyal rendelte el a személycserét Réthelyi Miklós. A miniszter közleménye.

A központi államigazgatási szervekről, valamint a Kormány tagjai és államtitkárok jogállásáról szóló 2010. évi XLIII. törvény (Ksztv.) 73. § (4) bekezdése, valamint az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézetről, valamint eljárásának részletes szabályairól szóló 213/2007. (VIII. 7.) Korm.r. 1 § (4) bekezdése alapján Dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter 2010. július 9-ei hatállyal felmentette hivatalából Dr. Juhász Ferencet, az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet főigazgatóját, és az intézet vezetésével 2010. július 9-ei hatállyal Dr. Pósfai Gábort bízta meg. Az intézetben az átadás-átvétel megkezdődött.

 

NÉVJEGY

Dr. Pósfai Gábor nős, három gyermek édesapja. Az orvosi egyetem elvégzése után sebészként dolgozott 10 évig a Fővárosi Szent István Kórházban. Sebészetből és gasztroenterológiából tett szakvizsgát, részt vett az orvostovábbképzésben, és a SOTE III. sz. Sebészeti Klinikáján folyó tudományos kutatásokban. Közel 80 hazai és külföldi előadásnak és tudományos közlemény szerzője, illetve társzerzője.

Dolgozott az Arany Alkony Kht. Csepeli Intézményének vezetőjeként, majd a közhasznú társaság idősotthon-hálózatának szakmai felügyeletét ellátó ügyvezetőjeként. Elvégezte az ELTE Társadalomtudományi Karának Szociális Menedzser Szakát. Alapító tagja és alakulása óta alelnöke volt a szociális területen működő egyik országos szakmai érdekképviseleti szervezetnek, a Szociális Ellátók és Szociális Ellátottak Egyesületének. Rendszeresen bekapcsolódott a szociális ágazat jogszabályaival kapcsolatos egyeztetésekbe, szociális szakmai konferenciákon, és szakmai közleményekben mutatta be a szociális szolgáltatások fejlesztésével kapcsolatos javaslatait. A Budavári Önkormányzatban a Népjóléti Bizottság elnökeként aktívan részt vett a helyi egészségügyi és szociális ellátás működtetésének fenntartói felügyeletében, irányításában és a kerületi szolgáltatások fejlesztésének előkészítésében és megvalósításában.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink