hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Jövőre dől el a védőnők sorsa

A jövő év első felében készül el az összegzés, amelyet a kormány asztalára tesznek le a védőnők helyzetével és jövőképével kapcsolatban.

Nyitrai Zsoltot, a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottat az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy kedden bejelentették, a kormány szakmai párbeszédet, konzultációt indít a védőnőkkel, hogy az ötezer egészségügyi dolgozó elmondhassa véleményét a munkájáról és javaslatokat tehessen a döntéshozóknak.

Nyitrai Zsolt úgy fogalmazott, a védőnőket várják a szakmai, személyes konzultációra, amely "nem is lesz nyilvános, hogy el tudják mondani őszintén és kendőzetlenül a véleményüket".

Bábiné Szottfried Gabriella, az Egészségügyi Szakmai Kollégium védőnőtagozatának vezetője a műsorban azt mondta: a védőnőket "leginkább a bérrendezés és a bérfeszültség foglalkoztatja", hiszen míg egy kórházi védőnő egészségügyi szakdolgozói bértábla alapján kapja a fizetését, a területen dolgozó védőnőknél lehetnek fenntartók az önkormányzatok, önkormányzati társulások, intézmények, vállalkozások, és a finanszírozás "nem egyformán jelenik meg a juttatásokban és a bérezésben". Ezt szeretné összegyűjteni és ezt tárja a kormány elé, ahogy vége a konzultációnak – közölte.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink