hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Jövő héten nyithat az új kórház

A budapesti Szabolcs utcai hajléktalangondozó központba várhatóan jövő héten költözik a kórházi részleg – adta hírül az MTI.

A XIII. kerületi háromszintes épület kétharmadát már használják, ott az átmeneti szállóban és a lábadozóban mintegy 100 embert látnak el, a kórház működésének megkezdése után pedig további 50 hajléktalan költözhet át – közölte sajtótájékoztatóján Győri Péter, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) szakmai igazgatója.

A 345 millió forintból megújult épületben 50 ágyas krónikus belgyógyászati és 23 ágyas ápolási osztály, valamint 20 ágyas lábadozórészleg kapott helyet, és ott működik a továbbiakban a hajléktalanok háziorvosi ellátását biztosító centrum. Külön részleget alakítottak ki az idős hajléktalanoknak is.

Pelle József, az intézmény igazgatója arról számolt be, hogy a 173 helyiségből álló épületet a fővárosi önkormányzat határozatlan időre bérli a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőtől, a szerződést pedig nyolc évig nem lehet felmondani, ami stabilitást ad. Kitért arra is, hogy a Szabolcs utcába költöző egységek korábbi ingatlanjait éjjeli és krízismenedékhelyként hasznosítják a továbbiakban.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink