hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Jön a pótpénz

Decemberi fizetésükkel együtt, januárban kapják meg béremelésüket azok az egészségügyiek, akik az első körből kimaradtak – tudatta az MTI.

A kifizetésről szóló kormányrendelet a Magyar Közlöny legfrissebb, keddi számában jelent meg.  (A közlöny innen tölthető le)  

Az Országgyűlés június 18-án fogadta el azt az egészségügyi salátatörvényt, amelynek a legfőbb elemeként rögzítik a dolgozók visszamenőleges, illetve beépülő béremelését. A jogszabály mellékletei tartalmazzák az orvosok, az egészségügyi szakdolgozók bértábláit, valamint a januárig visszamenőleges és beépülő béremelésük mértékét. Ennek eredményeképpen csaknem 90 ezer egészségügyi dolgozó részesült a januárig visszamenőleges hatályú béremelésből.

A szakmában többen kifogásolták, hogy sokan kimaradtak a bérfejlesztésből.

A kormányrendelet értelmében a béremelésre jogosultak körét most kiegészítették a fővárosi Bischitz Johanna Integrált Humán Szolgáltató, a X. kerület Kőbányai Egészségügyi Szolgálat, az ibrányi MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft., a budaörsi Magyar Légimentő Nonprofit Kft., a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény, a Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum, a szarvasi Békés Megyei Körös-menti Szociális Centrum, a Dunaharasztiban található Magyar Pünkösdi Egyház Hajnalcsillag Rehabilitációs Otthon, a szabadszállási Gazdasági-Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezet, az abonyi Kostyán Andor Rendelőintézet, a nyíregyházi Egészségügyi Alapellátási Igazgatóság, az Országos Környezet-egészségügyi Intézet, az Országos Epidemiológiai Központ és a Központi Stomatológiai Intézet dolgozóinak körével.

Ez a visszamenőleges bérfejlesztés nemcsak egészségügyi dolgozókat, hanem többek között szociális munkásokat, szociális gondozókat, közegészségügyi járványügyi ellenőröket is érint.

Az egészségügyi ágazati bérfejlesztés második - az alapellátást érintő - köréből az iskolaorvosi ellátás maradt ki. A rendelettel most ezt is korrigálják, s az iskolaorvosi ellátás finanszírozását is megemelik, és a védőnői szolgáltatást végzők is több pénzhez jutnak.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink