hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jön a második leváltási hullám a kórházaknál (Frissítve!)

Szeptember 1-jével végre megkapja a kinevezését 23 gazdasági igazgató, akinek még május 14-ig kellett beadnia jelentkezését a januárban államosított kórházak élére – írja a Világgazdaság.

Még az év vége előtt új vezetők állhatnak az összes államosított egészségügyi intézmény élén. A januárban átvett megyei és fővárosi kórházak közül 23 élére augusztustól nevezett ki főigazgatókat Balog Zoltán miniszter. Szeptember 1-jével megkapja kinevezését az a 23 gazdasági igazgató is, akiknek velük egy időben, május 14-éig kellett pályázniuk.

A főigazgatók pályázatairól, mint emlékezetes, azért halogatták a döntést, mert az álláshelyek márciusi meghirdetését követően derült ki: a nemzetgazdasági miniszter az egészségügyi vezetőket sem mentesíti a kényszernyugdíjaztatás alól.

Emiatt viszont 12 helyen érvényteleníteni kellett az egyébként sikeres pályázatokat, amelyeket július végén újból meghirdettek. Ezekről legkésőbb november 1-jéig születik majd döntés – írja a Világgazdaság.

Frissítés: 2012. 08. 22. 13.53.

Az egészségügyi államtitkárság az MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében megerősítette: az állami fenntartásba került egészségügyi intézmények vezetői álláshelyeire, így a gazdasági vezetői posztokra is, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) által 2012. március 30-án kiírt pályázat lezárult: a 35 kórház közül, a kórházigazgatói pályázatokhoz hasonlóan, csak 23-ban nyerték el a gazdasági igazgatói posztot, 12 helyen a pályázat eredménytelenül zárult, ezeket a helyeket 30 napon belül újra meghirdetik.

Nem ugyanazokban az intézményekben lettek eredményesek a pályázatok, így a Károlyi Sándor Kórház, a Központi Stomatológiai Intézet és a Fejér Megyei Szent György Kórház vezetői már át is vették kinevezésüket, melléjük egyelőre nem találtak új gazdasági igazgatót. A törökbálinti tüdőgyógyintézetben, a monori szakorvosi rendelőintézetben és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban szeptemberben újonnan kinevezett gazdasági igazgató irányítja az ügyeket, ezekben az intézményekben pedig még nem találták meg az új kórházigazgatókat.

A 35 kórházból augusztus elsejével 23 kórház élére neveztek ki újonnan főigazgatót. Több, 62 éven felüli pályázó nem nyerte el a posztot. Az újonnan kiválasztott kórházigazgatók augusztus 3-án vették át hivatalosan kinevezési okiratukat. Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter azt mondta, hogy a vezetői megbízások során a fiatalítás is szempont volt, ugyanakkor kiemelte: továbbra is szükség van azokra, akik mostanáig a magyar egészségügy nehéz helyzetében is helytálltak. Ezért a kormány olyan megoldást fog kialakítani a nyugdíjazások ügyében, hogy ez a tudás és tapasztalat ne vesszen el a magyar gyógyítás ügye számára.

(forrás: Világgazdaság, MTI)
hirdetés

Könyveink