hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jön a karácsony előtti bérjuttatás

Egyszeri bérjuttatásként két-, három- vagy négyheti alapbérüknek megfelelő összeget kaphatnak az egészségügyben dolgozók karácsony előtt, az erről szóló előterjesztés a Magyar Idők információi szerint már elkészült.

Ezzel, valamint az ágazati bérmegállapodás alapján a jövő novemberben esedékes újabb fizetésemelés júliusra tervezett előrehozatalával kompenzálná a kormány az egészségügyieket azért, mert az idén januárban meglépett, illetve a jövő januárban esedékes általános minimálbér-, illetve garantált bérminimum-emelés sajnálatos módon elsorvasztotta a 2016-os ágazati bérmegállapodással elért eredmények egy részét.

A tavalyi bérmegállapodást a sztrájktárgyalás során a szakszervezetek oldaláról vezető MSZ EDDSZ elnöke, Cser Ágnes a Magyar Idők megkeresésére úgy nyilatkozott: örülnek, hogy a kormány részéről immár konkrét ajánlatokat kaptak. Ugyanakkor ragaszkodnak a teljes kompenzációhoz, és ennek érdekében többek között ahhoz, hogy minden egészségügyben dolgozó még karácsony előtt egy teljes havi bért kapjon, valamint hogy a jövő novemberre előirányzott szakdolgozói béremelést januárra hozzák előre.

Követelik továbbá, hogy az orvosok és a velük azonos besorolásban lévő diplomások január elsejétől 8 százalékos béremelést kapjanak, növeljék az egészségügyi intézmények gazdasági-műszaki dolgozóinak fizetését, a védőnők pedig kapjanak garanciát arra, hogy megkapják azt a 33 ezer forintot, amennyivel az idén november elsejétől megemelték a praxisok finanszírozását. Cser Ágnes hozzátette: bíznak benne, hogy – miként arra ígéretet kaptak – hamarosan Balog Zoltán és Lázár János miniszterekkel is tárgyalhatnak követeléseikről.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink