hirdetés
hirdetés
2018. május. 27., vasárnap - Hella.
hirdetés

Jön a formaruha az egészségügyben

Formaruhát kapnak hamarosan az állami intézményekben dolgozó ápolók, a viseleteket pedig központilag szerzi majd be a fenntartó, közli a Magyar Idők.

hirdetés

Mindez abból a felhívásból derül ki, amit a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) tett közzé honlapján, egy kérdőívvel együtt, amelynek célja felmérni, hogy a szakdolgozók milyen típusú, stílusú formaruhákat preferálnának. Az anonim módon kitölthető kérdőívben többféle felső-, illetve alsóruházat közül lehet választani, így köpenyre, ingre, pólóra, tunikára, nadrágra és szoknyára is lehet szavazni, arra is, hogy ezek cipzárosak, gombosak vagy más módon záródók legyenek, színük eltérő vagy azonos legyen, sőt még színt is lehet választani egy Pantone-skáláról.

A felmérés a ruha típusa, stílusa mellett arra is rákérdez, hogy a dolgozó egyetért-e azzal, hogy a különböző szakmacsoportba tartozó, illetve eltérő végzettségű egészségügyi szakdolgozók más-más színű munkaruhát kapjanak a könnyebb azonosíthatóság érdekében, illetve legyen-e bármilyen szimbólum a köpenyen (segítő kéz, kézfogás, szív, kereszt, Aszklépiosz botja stb.), írja a lap.

 

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Ja, az más. Ők nem segíthetnek a szakipari munkákban. Az már igaz.A büntetésvégrehajtás már magán kézben van, ugye? Akkor már érthető a sorrend.
hirdetés
hirdetés

Könyveink