hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Jó pályát választott? Itt egy adalék!

A hazai jövedelmek 2008 és 2013 közötti változását vizsgálva  mutatja meg egy nagy táblázatban a győztes és a vesztes ágazatokat a Napi Gazdaság.

A legnagyobb béremelkedést 2008 és 2013 október vége között az állami szektorban mérte a Fizetések.hu, 39,3 százalékot – írják, megjegyezve, hogy a pedagógusbéreket továbbra sem itt, hanem az oktatás, képzés, tudomány és kutatás ágazatba sorolva vették figyelembe. Az államitól nem sokkal vannak lemaradva a bankszektorban dolgozók, ők ugyanis 38,5 százalékkal keresnek többet adózás előtt, míg a képzeletbeli dobogó legalsó fokára az "értékesítés és kereskedelem" fért fel 38,1 százalékkal. Más szektoroknál is mértek 30 százalék feletti emelkedést, ilyen a közgazdaság, pénzügyek és könyvelés, a gyártás, termelés, a menedzsment, az autóipar, illetve az elektrotechnikai és energetikai terület.

A lista másik végén a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart találjuk 6,3 százalékkal, ezt az előbb említett oktatás, képzés, tudomány és kutatás terület követi 6,9 százalékkal, de nem sokkal nagyobb fizetésemelésnek örülhettek a jogi területen dolgozók (8,5 százalék), illetve a segédmunkások (8,7 százalék) sem, ahogy éppen csak sikerült tíz százalék fölé kerülnie az egészségügynekolvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi Gazdaság)

cimkék

hirdetés

Könyveink