hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Januártól kötelező a triázs

Jövő év január elsejétől kötelező minden sürgősségi betegellátó helyen triázs rendszert alkalmazni, írja a Weborvos.

Az emberi erőforrások minisztere 44/2018. (XII. 19.) EMMI rendeletének a sürgősségi ellátást érintő módosítása (35473. oldal) szerint a sürgősségi osztály területére való belépést követően a lehető legrövidebb időn belül rögzíteni kell a beteget a sürgősségi ellátás informatikai rendszerében, valamint az ezt követő tíz percen belül a beteg állapotának súlyossága szerint meg kell határozni a betegellátás szükséges szintjét és időbeliségét.

Az egészségügyi szolgáltató a mentővel beszállított beteg informatikai rendszerben történő rögzítésére a mentőegység sürgősségi osztályra történő érkezésének menetlevélen dokumentált időpontjától számított öt percen belül köteles.

Speciális akut ellátási centrumot egy-egy térség ellátására reumatológia szakterületen a progresszivitás harmadik szintjén levő országos gyógyintézetek és országos társ-gyógyintézetek működtetnek.

A sürgősségi betegellátó osztály minimumfeltételeiben szerepel a sürgősségi osztályos diszpécser funkció bevezetése (SOD) is, jelzi a lap.

(forrás: WebOrvos)
hirdetés

Könyveink