hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Január 20-ig igényelhető támogatás az alapbér és a mozgóbér különbözetére

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény szerint a munkáltatót az alapbéremeléshez kapcsolódó támogatás illeti meg, közli a NEAK.

Az egyes egészségügyi dolgozók és egészségügyben dolgozók illetmény- vagy bérnövelésének, valamint az ahhoz kapcsolódó támogatás igénybevételének részletes szabályairól szóló 256/2013. (VII. 5.) Korm. rendelet 2021. január 1-jei hatályos rendelkezései alapján az egészségügyi szolgáltatót alapbér és mozgóbér különbözeti támogatás illeti meg.

A támogatás igénylésének kezdete: 2021. január 6.

A támogatás igénylésének vége: 2021. január 20.

Ezt követően az aláírt és bélyegzővel ellátott igénylőlapok feltöltésére a NEAK 3 napot biztosít. Az igényelt támogatási összeget (korrekcióval növelve vagy csökkentve) 2021. február 5-ig a NEAK utalványozza.

A béremelési támogatás igényléséhez szükséges program elérési útvonala az alábbi címen érhető el:

https://berfejlapp.neak.gov.hu

A dolgozók bármely nyilvántartott adatának 2021. FEBRUÁR 1. napját követő változása esetén (pl. dolgozó személyében vagy a jogviszony adatában történt változás) a Korm. rendelet alapján a szolgáltató havonta köteles korrekciós igényt benyújtani. Ennek elmaradása esetén az egy hónapon túli korrekciós igények befogadás nem lehetséges.

A részletes információ a NEAK honlapján

(forrás: NEAK)
hirdetés

Könyveink