hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Itthon is lesz autizmusbarát vásárlás

Példaértékű együttműködés kezdődött a Decathlon és az Autisták Országos Szövetsége között, melynek köszönhetően októbertől nemcsak csendben, hanem autizmusra felkészülten várják majd az autista vásárlókat és családjaikat.

A Decathlon tevékenységének középpontjában a sport áll, ezzel kapcsolatban rendelkezünk szaktudással és ezáltal szeretnénk segíteni" – olvasható a Decathlon weboldalán. A cég májusban az Autisták Országos Szövetségének együttműködését kérte az autizmusban érintett vásárlók és családjaik akadálymentes bevásárlásának megtervezéséhez.

A szövetség áttekintette a külföldi jó gyakorlatokat, elektronikus kérdőív segítségével felmérte az autista vásárlók és családjaik vásárlási szokásait. A több, mint 200 beérkezett válasz segítségével összegyűjtötte és rendszerezte azokat az információkat, melyek alapján megteremhetőek az autizmusbarát vásárlás feltételei.

A hazai áruházlánc nemcsak a hang és fényingereket csökkenti áruházaiban, hanem vállalta, hogy az Autisták Országos Szövetségével közösen minden dolgozójával megismerteti az autizmust, az autizmusbarát vásárlás ismérveit.

(forrás: Autisták Országos Szövetsége, MTI-OS)
hirdetés

Könyveink