hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Ítélet született első fokon a Kárpáti-Vári-ügyben

Hűtlen kezelés miatt első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre és egymillió forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet korábbi főigazgatóját – közölte az M1 Híradója.

A beszámoló szerint Kárpáti Zsuzsanna, az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) korábbi főigazgatója 1 év 10 hónap, Vári Gyula volt vadászpilóta pedig 1 év 6 hónap börtönbüntetést kapott, egyaránt három év próbaidőre felfüggesztve.

Az ítélet szerint 2008 és 2010 között fiktív megbízási szerződésekkel mintegy nyolcmillió forinttal károsították meg az államot. Az ítélet ellen az érintettek felmentésért, az ügyészség súlyosításért fellebbezett - hangzott el a Híradóban.

A vádirat szerint Kárpáti Zsuzsanna az EKI főigazgatójaként 2008 októbere és 2010 januárja között több megbízási szerződést kötött tanulmányok készítésére Vári Gyulával. A szerződések alapján Vári Gyula négy tanulmányt el is készített, ám ezek - az ügyészség szerint - az EKI számára értékelhetetlenek voltak. Az intézet mégis kifizetett értük nyolcmillió forintot.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink