hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ismét tárgyalóasztalnál az érdekvédők és az államtitkárság

A minimálbér és a garantált bérminimum januári emelése miatt összecsúszhat a szakdolgozói bértábla, a lehetséges korrekcióról egyeztetnek.

Kapcsolódó cikkek

Szerdán ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára a Magyarországi Munkavállalók Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) és a vele stratégiai partnerségben lévő szervezetek képviselőivel.

2016 nyarán született megállapodás az egészségügyi dolgozók béremeléséről, amely alapján az orvosok két, az ápolók négy lépcsőben béremelésben részesülnek. Akkor a tárgyalópartnerek megállapodtak abban is, hogy a nemzetgazdaság teljesítőképességének és a szabályozási környezet változásának függvényében időről időre felülvizsgálják a megállapodást – írja közleményében az egészségügyi államtitkárság.

 Mint ahogy azt a 2016. december 7-i tárgyaláson a tárgyaló partnerek jelezték, a minimálbér és a garantált bérminimum januári emelése miatt a szakdolgozói bértábla ismét összecsúszhat, s eltűnhet az a jövedelmi különbség, amely a nyáron kötött bérmegállapodás egyik alapja volt. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság vállalta, hogy elkészíti a szükséges kalkulációkat és továbbítja azt a Nemzetgazdasági Minisztérium felé.

A tárgyalópartnerek a szerdai találkozón megerősítették, hogy az ágazat haladéktalanul egyeztetéseket kezd a kialakult helyzet megnyugtató rendezése érdekében. A felek üdvözlik az államtitkársággal folytatott tárgyalások előrehaladását és hatékonyságát. A tárgyalások hamarosan folytatódnak.

hirdetés

Könyveink