hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ismét a kórházakat ellenőrzi az ÁSZ

A tavaly feltárt szabálytalanságok miatt idén tovább folytatja a közkórházak ellenőrzését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – tudta meg a Magyar Idők.

A következő hónapokban újabb kórházakban jelennek majd meg az Állami Számvevőszék (ÁSZ) munkatársai – harangozza be a Magyar Idők. Az ÁSZ azt igyekszik tisztázni, hogy az érintett kórházakban megfelelően kezelik-e a rájuk bízott vagyont, szabályszerű-e az intézmények gazdálkodása, s a vezetők megtettek-e
mindent a korrupció kockázatának minimálisra szorításáért.

– Az egészségügy legnagyobb szervezetei évről évre többmilliárdnyi közpénzt költenek el, miközben jelentős értékű állami vagyont kezelnek. A számvevőszék emiatt szeretne átfogó képet készíteni a hazai kórházi szféra gazdasági-pénzügyi helyzetéről – mondta a lap kérdésére az ÁSZ felügyeleti vezetője. Salamon Ildikó hozzátette: a számvevőszék már korábban megkezdte a munkát, tavaly tíz nagyobb kórház ellenőrzése zárult le.

Az idén záruló ellenőrzések tapasztalatait az ÁSZ akár egyenesen az Állami Egészségügyi Ellátó Központ illetékeseinek is továbbíthatja. A kórházak pénzügyi-számviteli feladatainak központosításának  indokaként a kormányzat az Állami Számvevőszék kórházaknál végzett tavalyi ellenőrzéseinek eredményét, helyesebben a feltárt szabálytalanságokat is megemlítette.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink