hirdetés
2019. január. 23., szerda - Zelma, Rajmund.
hirdetés

Iránymutató kutatási weblap indult

A héten elindult a kutatasiranytu.hu weboldal, amelynek célja a fejlesztés alatt álló diagnosztikai-kezelési lehetőségek társadalmi megismertetése.

hirdetés

A Klinikai Kutatási Iránytű (www.kutatasiranytu.hu) segítségével a betegek információt nyerhetnek az induló klinikai kutatásokról, és konkrét javaslatokat kaphatnak a betegségükhöz illeszkedő klinikai kutatásban való részvételre. A betegek a részvétel előnyeiről és kockázatairól egyaránt tájékozódhatnak, majd a honlapon regisztrációra is lehetőségük van; a regisztráció után a kutatások koordinátorai felveszik velük a kapcsolatot, hogy megvizsgálják, megfelelnek-e a kutatás feltételeinek. A Klinikai Kutatási Iránytű közvetlenül, illetve a háziorvosok közvetítésével a betegeket és a kutatások helyszínéül szolgáló egészségügyi intézményeket kapcsolja össze, hogy a betegek hatékonyabb és/vagy kevesebb mellékhatással járó kezelésben részesülhessenek.

Magyarországon 2007 óta évente nagyjából 300-350 klinikai kutatást kezdenek, az elmúlt évben – az Egyesült Államok-beli Nemzeti Egészségintézet adatai szerint – összesen 1954 klinikai kutatás zajlott nálunk.

Minden ötödik új klinikai kutatás a rákos megbetegedések gyógyítását célozza Magyarországon, az engedélyezésre váró kutatások terápiás terület szerinti megoszlása alapján az anyagcsere- és táplálkozási, illetve az idegrendszeri és pszichiátriai betegségeket vizsgáló kutatások állnak a második és harmadik helyen – derül ki az Országos Gyógyszerészeti Intézet statisztikáiból.

(forrás: Goodwill Communications)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink