hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Innovatív ápolási eszközök

2020-ig otthonápolási termékek és szolgáltatások innovatív fejlesztésére ad lehetőséget egy uniós program, adja hírül az InfoRádió.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szakmai főtanácsadója, Csizmadia István az InfoRádióban hozzátette, a négyéves projektben nyolc ország vesz részt.

A betegek, a hozzátartozók és az orvosok, ápolók részére új megoldások kialakítását ösztönző támogatási rendszerhez keresünk jó példákat Európa-szerte, hogy itthon javaslatokat tudjunk megfogalmazni. Ezek azt segítik, hogy egy létező ellátási módot jobban lehessen kezelni”, mondta el Csizmadia István.

Példaként a felfekvést említette, amelynél lehet újfajta matraccal, jelzőrendszerrel vagy ápolási móddal olyan új megoldást kidolgozni, ami segít megelőzni vagy gyorsabban, olcsóbban kezelni a problémát.

„Kézenfekvőnek tűnik, hogy próbáljunk szinergiát találni a különböző operatív programokban. Ha például az egészségügyi ellátás szervezését, infrastruktúráját fejlesztő operatív programban az elektronikus egészségügyi ellátások vagy az egynapos sebészet kiemelt szerepet kapott, akkor ezekhez hozzá lehet igazítani a más operatív programokkal hozzáférhető forrásokat, így ösztönözzük, hogy ilyen pályázatok szülessenek” – hangsúlyozta.

(forrás: InfoRádió)
hirdetés

Könyveink