hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

IMI2 a magyarok barátja lehet

Magyarország a következő évtizedben a régió vezető gyógyszervizsgálati helyszínévé válhat, ha jól használja ki a most megnyíló forrásszerzési lehetőségeket – írja a Világgazdaság.

Az EU klinikai gyógyszervizsgálati regisztere szerint jelenleg egyszerre több mint 2700 hatóanyagot vizsgálnak hazánkban, hozzávetőlegesen kétszáz intézményben. Ezekért a jól jövedelmező munkákért nem csak az egyes vizsgálóhelyek, de a különböző országok között is óriási a verseny – írja a lap.

Ebben jelenthet komoly segítséget az Európai Bizottság és az Európai Gyógyszeripari Szövetségek Federációja most bejelentett fejlesztési programja, az IMI2 (Nemzetközi Gyógyszerkutatási Kezdeményezés-2) – idézik Némethi Erikát, az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesületének igazgatóját.

Az összesen 3,276 milliárd eurós költségvetésből olyan programokat támogatnak, amelyek egy adott területen szignifikánsan javítják az ország/térség versenyképességét, vagy az új megközelítéseken/hatóanyagokon keresztül egy betegség kezelésének hatékonyságát. Az egyes konkrét projektek meghatározása és kidolgozása az iparág feladata, azonban az egyes kezdeményezések és ezen keresztül az elérhetővé váló fejlesztési támogatások és források nagysága az adott ország aktivitásától függolvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)
hirdetés

Könyveink