hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Igazolvány helyett nyilvántartás

A jövőben az OGYÉI honlapján ellenőrizhetik az orvosok, hogy az orvoslátogató jogosult-e a gyógyszerismertetői tevékenység végzésére írja a PharmaOnline.

Jogszabályváltozás eredményeképpen 2017 januárjától nem állít ki igazolványt az ismertető személyek részére az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezési-egészségügyi Intézet (OGYÉI) olvasható a PharmaOnline-on.

A szabályozás a gyógyszer-, tápszer-, valamint gyógyászati segédeszköz-ismertetéssel foglalkozókra egyaránt vonatkozik, az OGYÉI a nyilvántartásba vételről határozatban értesíti az érintetteket. A tevékenységre jogosultak köréről naprakész, közhiteles nyilvántartás érhető el a hatóság honlapján, így például az orvosok ezen a felületen keresztül ellenőrizhetik, hogy a hozzájuk érkező gyógyszeripari szakértő jogosult-e a gyógyszerismertetői tevékenység végzésére.

A fentiek értelmében az igazolványok kiadásának költségét az OGYÉI elszámolni nem tudja, a vonatkozó jogszabály hatálybalépése, azaz január 1-je óta az intézet számlájára érkező befizetéseket visszautalják.

Bővebb információ az OGYÉI honlapján olvasható.

(forrás: PharmaOnline )
hirdetés

Könyveink