hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Humánerőforrás-hiány miatt mondott le ellátást a Szent Imre kórház

Március 1-jétől a kardiológiai szubintenzív részleg humánerőforrás-hiány miatt nem tudja fogadni a betegeket – írta a főigazgató az NNK-nak.

A MedicalOnline birtokába került a Nemzeti Népegészségügyi Központ tegnapi határozata, amelyben a Szent Imre Kórház ellátási területéről érkező, kardiológiai szubintenzív ellátást igénylő betegek fogadására a Szent Margit, az Irgalmas rendi és az Uzsoki utcai kórházat, valamint a  Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetet jelöli ki.

A határozatban foglalt indoklásban az NNK illetékes főosztályvezetője idézi a hozzá március másodikán Bedros J. Róberttől érkezett elektronikus  levél tartalmát, amelyben a főigazgató közli:

„A Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Kardiológiai Szakági Szubintenzív Részlegén humánerőforrás hiánya miatt 2021. március 1-én 19.00 órától beteget ellátni és fogadni nem képes.”

Bedros J. Róbert keddi levele azért érdekes, mert a főigazgató az Origo portáljára március 1-jén, este 22 óra 32 perckor kikerül interjúban úgy nyilatkozott, hogy a betegellátást a távozások nem veszélyeztetik, a kialakult helyzetet az intézmény megnyugtatóan tudják kezelni.

A portál azért készített interjút a Szent Imre Kórház vezetőjével, mert a kórház intenzív osztályának dolgozói közül tizenheten egy közös képpel búcsúztak el az intézmény hivatalos Facebook-oldalán, ahol azt írták: Mi lekapcsoltuk a villanyt. (A Facebook-bejegyzést a kórház Facebook-oldalán azóta elérhetetlenné tették.)

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata
A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata
A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink