hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Hétvégenként bezár a szülészet Celldömölkön

A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház celldömölki telephelyén június 20-tól bizonytalan ideig szünetel a szülészeti-nőgyógyászati osztály működése péntek délután 4 óra és hétfő délelőtt 8 óra között, közli a Zoom.

A szüléseket körülbelül 45 kilométerrel arrébb, Szombathelyen vezetik le – többek közt ez derül ki abból a június 18-ai levélből, amelyet a kórház egyes dolgozói kaptak meg e-mailben. Hétfőtől péntekig ugyan működik az aneszteziológiai és neonathalógiai (újszülött gyógyászati) ellátás, de azokat a szombathelyi osztályokról érkező orvosok végzik el Celldömölkön, a Kemenesaljai Egyesített Kórházban.

A celldömölki kórházban nincs aneszteziológus, az elérhető szakemberek a 45 kilométernyire fekvő Szombathelyről érkeznek, de csak hét közben. Hétvégén még ők sem dolgoznak a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház helyi telephelyén. A kórház vezetése most úgy döntött, hogy péntek estétől hétfő reggelig a szüléseket a félórányira lévő megyeszékhelyre irányítják. Hétvégén viszont mindössze egy mentőautója van az intézménynek, amely nem csak Szombathelyre megy, további 30 településen is szolgálatot teljesít. Celldömölkön nem ez az egyetlen egészségüggyel kapcsolatos probléma – a lakosok saját zsebből próbálják megvenni a város egyetlen köztéri defibrillátorát.

Az aneszteziológus-hiány miatt fellépő problémákat legelőbb szeptemberben értékeli a kórház vezetése, írja a lap.

(forrás: Zoom)
hirdetés

Könyveink