hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hetente 4-5 kórházba látogat el az EBP biztosa

Időszerű felújításokat végzünk – mondta Tóvizi Attila, az Egészséges Budapest programért felelős miniszteri biztos az ATV szerint a Spirit FM-en.

Vegyük tudomásul, hogy az elmúlt ötven évben egészségügyi intézmény a központi régióban nem épült – kezdte Tóvizi Attila. Hozzátette: kormányhatározat is született arról, hogy a kórházakat komfortosítani kell, mivel ezek 50, 60, 80 éve, vagy akár a századfordulón épültek, amikor még teljesen mások volt az egészségügyi és betegellátási elvárások.

Tóvizi szerint az EBP jelenlegi fázisában 250 milliárd forintnyi fejlesztésről beszélhetünk, amely nem érinti a három budapesti centrumkórházat: az Észak-Közép-Budai Centrumkórházat (jelenlegi János kórház), az Észak-Pesti, illetve a Dél-Pesti Centrumkórházakat. Ezek külön-külön 100 milliárd forint fölötti fejlesztési költségvetéssel rendelkeznek, de a felújítási munkálatok itt még a tervezési szakaszban vannak. A miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy „üti a tervezők hátát”, hogy még idén elindulhasson a közbeszerzés ezen intézményeknél is.

Tóvizi Attila a mindennapjairól elmondta, hogy hetene 4-5 kórházba látogat el, többnyire előzetes bejelntés nélkül: „Pechükre random szoktam érkezni, de nem is kívánnak eltitkolni semmit. Inkább elvisznek olyan helyekre, ahol meg tudják mutatni: nézzem már meg, hogy ez itt beázik.”

A kérdésre, hogy mi lesz az EBP következő lépése, Tóvizi az ATV szerint azt válaszolta:

„Én egy mérnökgyerek vagyok, ezért inkább a múltról szeretek beszélni, arról, ami már megtörtént.” Hozzátette azonban, hogy a mostani szakasz olyan reményekkel kecsegtet, hogy még idén október-novemberben akár szerződést írhat alá a kivitelezőkkel.​

(forrás: ATV)

cimkék

hirdetés

Könyveink