hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Ha mindent tudni akar...

Health, Tourism and Hospitality - könyvajánló!

Health, Tourism and Hospitality: Spas, Wellness and Medical Travel címmel jelent meg angol nyelven Dr. Melanie Smith és Dr. Puczkó László nagy sikerű könyvének második, frissített kiadása, amely széleskörűen mutatja be az egészségturisztikai iparágat globális szinten. 

A Ruthledge Kiadó által gondozott, felhasználóbarát stílusban írodott könyv három nagy fejezeten keresztül taglalja az egészségturizmus legfontosabb témaköreit. Első körben megismerkedhetünk a wellness és az egészségügyi utazások kialakulásával, történelmével és fejlődésével.A második részben a menedzselés- és marketingstratégiák kerülnek fókuszba. Kiderül, hogy ma milyen új tartalmakkal és szolgáltatásokkal rendelkezik az egészségturizmus, valamint, hogy mely országok versenyképesek a szektorban.

A könyv legfontosabb címszavai angolul.
A könyv legfontosabb címszavai angolul.

Végül az egészség fogalma és kontextusai kerülnek bemutatásra nemzetközi esettanulmányok segítségével. Feltérképezhetjük az új egészségturisztikai desztinációkat, szolgáltatásokat és termékeket egyaránt. Legyen szó egészséges életmódról, alternatív kezelésekről,  spa- és welnessről, egészségügyi vagy kozmetikai beavatkozásokról.  Az esettanulmányok többek között hazai, brit, dél-amerikai és ázsiai példákat is tartalmaznak. 

A tanulmánykötet egyik szerzője Dr. Melanie Smith, aki több mint tíz éve az egészségturizmus szektorát tanulmányozza (többek között Magyarországon is), valamint az ETC és UNWTO szervezetekben is tevékenykedik. Szerzőtársa Dr. Puczkó László, a Xellum Kft. turisztikai vezetője és a BKF Turizmus és Vendéglátás Intézetének vezetője. 

hirdetés

Könyveink