hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

15,5 milliárd forint fejlesztésre

Hatvanéves az Országos Mentőszolgálat

Tizenöt és félmilliárd forintos európai uniós pénzhez juthat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az elkövetkező években az Új Magyarország Fejlesztési Terv segítségével. A pénzből mentőállomások épülnek, megvalósulhat a gépkocsik cseréje, és fejlesztik az informatikai hálózatot is - mondta el Göndöcs Zsigmond főigazgató a mentőszolgálat megalakulásának 60. évfordulója alkalmából vasárnap Budapesten rendezett mentőnapon.

A főigazgató közölte: a mentők a kívánatosnak tartott 15 percen belül jelenleg az esetek 78 százalékában érkeznek a helyszínre. Ezt az arányt szeretnék 90 százalékra javítani - a többi közut uniós források segítségével. Göndöcs Zsigmond Székely Tamás leendő egészségügyi minisztertől azt kérte a mentőnapon, hogy támogassa a szolgálat stratégiáját. Mint fogalmazott, bízik abban, hogy a fejlesztések megvalósulnak, hiszen "minden politikai erőnek pártolnia kell a jól működő sürgősségi ellátást."

Székely Tamás kijelölt egészségügyi miniszter - arra hivatkozva, hogy hivatalosan még nem tárcavezető - újságírók előtt mindössze annyit közölt:
- Nem véletlen, hogy a mentőkhöz jöttem először, hiszen az ő ügyüket kiemelten fontosnak tartom. Egyelőre csak ennyit szeretnék mondani. Beiktatásom után készséggel állok mindenki szolgálatára.


Medical Online

cimkék

hirdetés

Könyveink