hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Hatékonyabb egészségügyi közbeszerzések

Az egészségügyi tárgyú közbeszerzési eljárások hatékonyságának növelése érdekében szervezett szakmai konferenciát a Közbeszerzési Hatóság, számol be az OrientPress.

2017-ben az előző évhez képest 25 százalékkal, több mint 90 milliárd forintra nőtt az egészségügy területén lebonyolított közbeszerzési eljárások összértéke. A megvalósult közbeszerzések orvosi felszerelések, gyógyszerészeti termékek, egészségügyi és szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos építési beruházások és egészségügyi oktatási szolgáltatások beszerzésével járultak hozzá a magyar egészségügyi intézmények modernizálásához.

Az ágazat kiemelt jelentősége miatt a Közbeszerzési Hatóság tapasztalatait egy kifejezetten az egészségügyi beszerzések során észlelt problémákra koncentráló konferencia keretében osztotta meg hazai közbeszerzési szaktanácsadókkal. A rendezvény keretében szó esett a kórházak által tapasztalt problémákról, a Közbeszerzési Döntőbizottság által megfigyelt tipikus jogsértésekről.

„A Közbeszerzési Hatóság aktív szerepet vállal a hazai közbeszerzési szakemberek felkészültségének naprakészen tartásában, a továbbképzésben, e célból szervezünk rendszeresen konferenciákat, workshopokat. Az egészségügy egy kiemelt terület a közbeszerzési piacon belül, illetve jellegét tekintve is, éppen ezért szenteltünk egy külön rendezvényt a témának. Korszerű elveket valló szolgáltató hatóságként küldetésünknek tartjuk a közpénzek minél hatékonyabb felhasználásának elősegítését, melynek fontos része edukációs tevékenységünk” hívta fel a figyelmet az OrientPress szerint Rigó Csaba, a Közbeszerzési Hatóság elnöke.

(forrás: OrientPress)
hirdetés

Könyveink