hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hárommilliárd dollár egészségügyre

Egy emberöltőn belül a világ összes betegségére szeretnék megtalálni a gyógymódot, ezért 825 milliárd forintot ajánlott fel orvosi célokra Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője – adja hírül a HVG.

A Chan Zuckerberg Science tudományos projekt San Francisco-i bejelentésekor Mark Zuckerberg és felesége azt mondták: hisznek benne, hogy még gyermekük élete alatt, azaz legfeljebb egy évszázadon belül elérheti az emberiség azt a célt, hogy megelőzni, gyógyítani vagy legalább hatásosan kezelni lehessen minden egyes egészségügyi problémát számol be a HVG. Erre tették fel azt a 3 milliárd dollárt, amelyet a következő tíz évben költenek el.

Az összeget csak kiindulási alapnak szánják. Ezzel indítanak útjára egy mozgalmat, és várják mások – elsősorban valószínűleg hasonló szellemben gondolkodó technológiai vállalatok – pénzét is. A Facebookon élőben közvetített bejelentésen Mark Zuckerberg úgy fogalmazott: a tervük része, hogy összehozzák az orvosokat és a mérnököket, hogy a technológiai fejlesztésekkel egyre jobb eszközök kerülhessenek az egészségügy kezébe.

(forrás: HVG)
hirdetés

Könyveink