hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Hamarosan felújítják a Péterfy horrorisztikus alagsorát

Reagált a Tiktokra felkerült lehangoló videóra a kórház főigazgatója, a hivatalos közlemény szerint heteken belül kezdődik a felújítás, írja az rtl.hu.

Közleményben reagált az rtl.hu érdeklődésére a Péterfy Sándor Utcai Kórház arra a tiktokos videóra, amely az intézmény egyik alagsori folyosóján uralkodó borzalmas állapotokat mutatja be. A felvétel a kórház fül-orr-gégészetérre vezető utat mutatja be.

A videóval kapcsolatban az RTL kérdésekkel fordult a kórházhoz, ahonnan Sásdi Antal főigazgatótól az alábbi választ kapták:

Az utcáról megközelíthető fül-orr-gégészeti járóbeteg-rendelés a központi finanszírozással teljes egészében felújított szakrendelő területén történik.

A fül-orr-gégészetre vezető, a videóban szereplő alagsori folyosó egy mindössze 15 méteres szakasz, amely kizárólag a kórház belső udvaráról közelíthető meg, az utcáról nem, és a betegek nagy részének nincs is ellátási igénye ott. Az említett rövid szakasz a kórtermekhez vezet, melyek teljes egészében megújultak tavaly. Az érintett alagsori területen heteken belül festés és ajtócsere történik meg, a kapcsolódó felmérés már zajlik.

A Péterfy Kórházban a múlt évben állami forrásból megújult a teljes járóbeteg-rendelő, és a fekvőbeteg részen a folyosók és a kórtermek túlnyomó része, ami a két belgyógyászatot, az urológiai-, a sebészeti-, az intenzív osztályt, a fül-orr-gégészetet és a labort is magában foglalta.

A videót azóta törölték a TikTokról.

(forrás: RTL.hu)
hirdetés

Könyveink