hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Hallgatási vizsgán a kórházigazgatók

A három hónapos próbaidő november elején jár le, így egy hónap múlva se nagyon lesz ellenvetés a kormányzati akarattal szemben, írja a Népszava.

Július 31-én a kórházi vezetők több mint felének lejárt az öt éves vezetői kinevezése. Az érintett főigazgatók az utolsó percig nem tudták, maradhatnak vagy sem a posztjukon, míg a hónap utolsó napjaiban, illetve néhány augusztus elején-közepén meg nem kapták a Balog Zoltán humánminiszter által már július 27-én aláírt főigazgató kinevezéseket.

A Magyar Kórházszövetség testületileg nem reagált a számos jogbizonytalanságot tartalmazó munkaszerződésekre. Tanulhattak persze egyikük példájából is. A Heim Pál kórház főigazgatója, Nagy Anikó ugyanis valamiért nem kapta meg időben az új munkaszerződését, így nem is tudta aláírni. A hiányzó szignó pedig elég ok volt arra, hogy Németh László, az ÁEEK főigazgatója augusztus 14-én a főigazgatói pozíciót betöltetlennek minősítse, és felkérje az intézmény orvosigazgatóját, Fekete Ferencet a poszt átmeneti betöltésére. A Népszava úgy tudja, e levél után Nagy Anikó aláírta az új munkaszerződést, és így visszakapta a kórházát.

Azt többszöri érdeklődésre sem sikerült megtudnia a lapnak a kormányzati kommunikációtól, hogy összesen hány főigazgató nem írta alá időben, azaz eredeti megbízatása lejárata napjáig az új munkaszerződését. Egyébként a kórházszövetség és az államtitkárság találkozójáról készült közlemény szerint a következő egy hónapban „a tárgyaló partnerek a felmerült lehetőségek részleteinek kidolgozásán dolgoznak.” Ezek pedig a nyugdíj melletti foglalkoztatás, a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatos nehézségek, valamint annak a problémának a megoldása, hogyan ne szipkázzák el egymástól orvosokat az intézmények. A három hónapos próbaidő november elején jár le, ebből pedig az is következik, hogy egy hónap múlva se nagyon lesz ellenvetése a szövetségnek a kormányzati akarattal szemben jelentsen az bármit is rájuk, vagy a betegre nézve.

(forrás: Népszava Online)
hirdetés

Könyveink