hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Emelik az ápolási díj összegét

Gulyás: A kormány biztosítja a kórházi ellátást

A kórházbezárásokat firtató kérdésre is válaszolt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón, írja a Napi.hu.

Már szeptemberben több kórházra kitehetik a „betegellátás szünetel” táblát – írta korábban a Népszava. Miközben az Állami Egészségügyi Ellátó Központ határozottan cáfolta a kórházbezárásokról szóló híreket, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón arra a kérdésre, hogy a kórházak kapnak-e mentességet a költségvetési fegyelem betartása alól, nem adott konkrét választ, újabb kérdésre is csak annyit ismételt meg, hogy a kórházi ellátást a kormány biztosítja – írja a Napi.hu.

A kórházi fertőzésekről szóló rendeletről is kérdezték Gulyás Gergelyt, aki azt mondta, Kásler Miklós intézkedései nyomán Európa élvonalába kerül az ország a fertőzések megelőzésének tekintetében. Az ápolási díj emelését firtató kérdésre válaszolva elmondta, szeptemberben tárgyalnak az érintett szervezetekkel, összegszerű döntés ugyan nincs, de "emelés – azt merem mondani – lesz" – fogalmazott a miniszter.

(forrás: Napi.hu, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink