hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Gondoskodó Csoportot indított az OMSZ

A mentőszolgálat Gondoskodó Csoport néven indított a hajléktalanok ellátására szakosodott speciális mentőegységét, írja a Magyar Hang.

A fővárosi kórházakban dolgozó szakemberek szerint volt, ahol jelentősen megemelkedett a bekerült hajlék nélküliek száma a hajléktalanrendelet október 15-ei bevezetésével.

A Magyar Hang hiába kereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát (EMMI), illetve az Állami Egészségügyi Ellátó Központot konkrét számokért, vagy tapasztalatokért, válaszra sem méltattak őket, ahogy a Jobbik országgyűlési képviselője sem kapott érdemi információkat a témában, amikor írásbeli kérdést tett fel Kásler Miklós miniszternek. Lukács László György arra várt volna választ, hogy mennyivel emelkedett meg a betegforgalom október 15-e óta, illetve tervezi-e a kormány, hogy a törvényi változások miatti többletköltségeket megtéríti az érintett intézményeknek.

A politikussal annyit közöltek, hogy az egészségügyi ellátórendszer felkészült „az októberi változásokkal összefüggően bekövetkező változások kezelésére”. Itt említették, hogy az Országos Mentőszolgálat elindította a „Gondoskodó Csoport” elnevezésű, kifejezetten hajléktalanok ellátására szakosodott speciális mentőegységét, három mentőautóval, 24 órában. Konkrétumokról azonban nem tájékoztatták, mert az EMMI államtitkárának válasza szerint az új helyzettel kapcsolatos tapasztalatok felmérése, monitorozása még folyamatban van, így arról csak később tudnak beszámolni.

(forrás: Magyar Hang)
hirdetés

Könyveink