hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Geriátria épülhet Gyöngyösön

Geriátriai szakkórházat és demenciaközpontot alakítanának ki a gyöngyösi kórház régi épületében, tudta meg a Magyar Idők.

A javaslatot szakmai és politikai körökben egyaránt támogatandónak tartják – nyilatkozta a Magyar Időknek Weisz Péter. A kórház főigazgatója bízik abban, hogy hazai és akár uniós forrásokból hamarosan összejöhet az országosan is egyedülálló kezdeményezés megvalósításához szükséges mintegy 4,7 milliárd forint.

Az ötletgazda főigazgató tájékoztatása szerint egy 250 ágyas intézetet hoznának létre, 200 ágyon geriát­riai és kiemelten demens-, 50 ágyon pedig hospice-ellátásra szoruló pácien­seket fogadnának. A tervek szerint komplex, tehát nemcsak orvosi, hanem pszichológiai és jogi segítséget is nyújtanának az érintetteknek és családjaiknak, az időskori feledékenység különböző formái ugyanis a hozzátartozókra is rendkívüli terhet rónak. Az idős betegek szempontjából ugyanakkor az sem mindegy, hogy a tervezett intézményt csupán néhány tíz méter választaná el a közelmúltban felújított, korszerűen felszerelt, ultramodern műtővel és kiváló szakembergárdával rendelkező gyöngyösi kórháztól, illetve a szintén XXI. századi színvonalú szakrendelőtől, amelyekkel az alagsorokon keresztül zárt összeköttetés is könnyen kiépíthető.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés

Könyveink