hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Folytatást ígért a kormány, mégsem tárgyal a modellprogramról

Most még élvezhetik a program nyújtotta előnyöket, de márciustól utazniuk ahhoz, hogy gyógytornász vagy dietetikus segítségét kérjék. A HírTV híre.

Mint arról a MedicalOnline-on is beszámoltunk, megszűnhet az a hevesi egészségügyi modellprogram, amelyben 16 település 24 háziorvosi praxisközössége vett részt. A HírTV szerint 40 ezer hátrányos helyzetű embernek biztosítottak a betegellátás mellett egészségfejlesztési szolgáltatásokat a lakóhelyükön. A modellprogramot svájci hozzájárulásból finanszírozták, bár a kormány folytatást ígért, konkrét lépést egyelőre nem tett.
 
„Ez a modell nagyon jó példa a helyben elérhető egészségügyi szolgáltatásokra. Ha itt van a szakember, idejönnek az egészségügy dolgozói, és nem a lakosoknak kell elutazni, akkor nagyon sokat lehet javítani a helyiek egészségügyi állapotán. Én azt gondolom, hogy a legnagyobb nyereség. Sajnos jelen pillanatban azt látjuk, hogy múlt időben kell beszélnünk, mert a program zár, és marad minden a régiben” – nyilatkozta Szabó János, a Heves Praxisközösség koordinátora. Átány polgármestere szerint is nagy veszteség érné az ott élő embereket, ha nem folytatódik a program.
 
A modellprogramban dolgozók sérelmezik, hogy bár a kormány kötelezettséget vállalt a program folytatására, az ezzel kapcsolatos tárgyalások máig nem kezdődtek meg.
(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink