hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Fókuszban az öngondoskodás

Idén, országos szinten 8 százalékponttal több ember használ valamilyen egészségügyi megtakarítási formát. – írja a Világgazdaság.

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magyarok az egészségügyi öngondoskodásra. Ezt támasztja alá az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) és az NRC Marketingkutató közös kutatása, amelyről a Világgazdaság számol be.

A pozitív a tendenciát az OTP Egészségpénztár adatai is megerősítik, a legnagyobb hazai egészségpénztár tagjai ugyanis 2017 második negyedévében ötvenkilenc millió forinttal többet költöttek magánegészségügyi szolgáltatásokra. Ez 12 százalékos növekedésnek felel meg.

Az ÖPOSZ és az OTP Egészségpénztár adatai az egészségügyi öngondoskodással kapcsolatos költések egyik legfontosabb céljában és a motivációjában is megerősítik egymást. Az ÖPOSZ és az NRC kutatása szerint ugyanis a magyaroknak kiemelten fontos a gyógyszertári számla fedezetének biztosítása, illetve az egészségügyi kiadásokkal kapcsolatos kedvezmények elnyerése.

Ezzel párhuzamosan az OTP Egészségpénztár adatai szerint is a gyógyszerekkel kapcsolatos kiadások tették ki a pénztár teljes, negyedéves forgalmának közel felét (1,14 milliárd forint), illetve a tagok egyre tudatosabban használják ki a 20 százalékos adó-visszatérítést az egyéni befizetéseik után.

(forrás: Világgazdaság)
hirdetés

Könyveink