hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Fogorvosok segíthetik az állami utazásszervezést

A Malév Air Tours új „irodáinak” legtöbbjében „Uram! Ez egy fogászat” szavakkal fogadták tegnap az újságíró érdeklődő telefonját – írja a nol.hu.

A lap cikkében magyarázattal is szolgál: a telephelyhálózat rapid bővítésével a Malév Air Tours a kormányzati utazások lebonyolítására kiírt legutóbbi tenderen tehet szert előnyre.

A kormányzati utazások esetén a repülőjegyet a központi közbeszerzésen előre megszűrt irodáktól rendelhetik az állami intézmények. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság legutóbb 2011 végén írt ki tendert, 3,5 milliárd forint értékben két évre – több nyertessel. Némi meglepetésre ezt 2012. december 5-én követte az újabb, a 8,4 milliárd keretösszegű, immár a fiókhálózat nagyságát is beszámító kiírás.

Az előminősítésre a kiírástól számított nyolc napon belül kellett jelentkezni. Szerencse, hogy a Malév Air Tours kiváló szakembereinek ez nem okozott gondot. A kiírás dátuma ugyanis szempontjukból azért különösen fontos, mert cégük éppen december 3-án került új tulajdonoshoz, nevezetesen a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft.-hez. A társaság a Malév felszámolásával szerezte meg a neves irodát.

Az új tulajdonos, a Magyar Fogászati Turizmus Szervező Kft. nem ismeretlen vállalkozás. A cég Szűcs László és az Orbán Viktor kormányfő családi fogorvosaként emlegetett Bátorfi Béla közvetett érdekeltségében van – a hozzájuk tartozó cégcsoport, köztük az utazási irodát is birtokló vállalkozás bonyolítja a Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztési Programotolvasható a nol.hu-n.

(forrás: NOL)
hirdetés

Könyveink