hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Fogadhatja a Budai Egészségközpont a fertőzött betegeket

A Budai Egészségközpontnak nincs szüksége külön engedélyre ahhoz, hogy koronavírus-fertőzött betegeket lásson el, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: Müller Cecília országos tisztifőorvos – Kásler Miklós emberierőforrás-miniszter jóváhagyásával  március 23-án már kijelölte a Budai Egészségközpontot (BEK) a koronavírussal fertőzött betegek ellátására. Az intézménynek  a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben  a feladat ellátásához nincs szüksége külön engedélyre, az adott időponttól fogadhat koronavírussal fertőzött betegeket.

A közleményt azt követően adták ki, hogy korábban a 24.hu arról írt, a BEK március óta teljes készültségben van, de üresen áll. Tájékoztatásuk szerint Kásler minisztériumának határozatán kívül minden szükséges engedélyt megkaptak. Megtörtént az ÁNTSZ-szakfőorvosi vizsgálata, módosították a működési engedélyt, majd március 26-án a kijelölő határozat is megszületett a Királyhágó utcai kórházat illetőleg. A BEK a járványkórházi működésre szóló finanszírozási szerződést is megkötötte március 27-én a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel.

Varga Péter Pál intézményigazgató a lap kérdésére azt mondta: A működés megkezdéséhez az Emmi miniszterének elrendelő határozata kell. Ezt a mai napig nem kaptuk kézhez. Április 2-án a miniszterhez címzett kérdésemre azt a választ kaptam, hogy a kórház bevonása az aktuális szükségleteknek megfelelően fog megtörténni, „napokon belül”. Azóta „stand by” helyzetben van a kórház, ami a járványellátást illeti. A kórház területén jelenleg csak a Gerincgyógyászati Központ akut és sürgősségi gerincsebészeti tevékenysége működik egy teljesen szeparált részében.

 

(forrás: MTI, 24.hu)
hirdetés

Könyveink