hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Fizethetnek az elektromos autókért a kórházak

Meglepetésként kaptak a kórházak több száz elektromos autót, ám még meg sem érkeztek, máris kiderült fizetniük kell azokért, írja a Népszava.

Október elején jelentette be Kásler Miklós humán miniszter, hogy kormánytámogatással elektromos személyautókat vásároltak kórházi feladatok ellátására.

A miniszteri bejelentéssel ellentétben azonban nem ajándékot, hanem bérautót kaptak az intézmények – derül ki a Népszava írásából. Erről tanúskodnak azok a levelek, amiket a kórházak vezetői kaptak a napokban a kórházfenntartótól. Ebben arról tájékoztatták őket, hogy a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) Kormányzati Gépjárműellátási Igazgatósága elkészítette az új autók használati megállapodás tervezetét, és az ahhoz tartozó tájékoztatót. Eszerint pedig az intézményeknek a következő öt évben a Volkswagen e-Golf típusú kocsikért darabonként és havonta mintegy 54 ezer forintot kell fizetniük. Ám, ha évente 30 ezer kilométernél többet hajtják azokat, akkor az efelett kilométerekért további 34 forintot számítanak fel. A „bérleti díjat” negyedévenként kell befizetniük az intézményeknek.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink