hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Fertőtlenítési célú kórházfelújítási program az onkológián

A fertőtlenítési célú kórházfelújítási program részeként megújult az Országos Onkológiai Intézet nőgyógyászati osztálya, írja a Magyar Nemzet.

Az elmúlt két év során látványos felújításokat hajtottak végre az Országos Onkológiai Intézetben. A kórház-rekonstrukció keretében mintegy 7653 négyzetméteren történtek fejlesztések, és – a páciensek elképzeléseinek megfelelően – az 560 négyzetméteres nőgyógyászati osztályt is felújították.

A Nőgyógyászati Osztály átadásával egybekötött sajtótájékoztatón részt vett a Belügyminisztérium egészségügyért felelős államtitkára is, aki kiemelte, hogy a kivitelezők világszínvonalú munkát végeztek. Takács Péter felidézte azt is, hogy a fertőtlenítési célú kórházfelújítási program keretében – amelyet még a koronavírus-járvány idején indítottak el – mintegy 74,8 milliárd forintból Budapesten és környékén  háromszáz ezer négyzetméternyi kórházfelület újult meg. Külön öröm, hogy erre a programra – amelyhez fogható talán a hetvenes években volt utoljára a fővárosban – minden egyes fillért nemzeti forrásból biztosítottak – fűzte hozzá a Magyar Nemzet tudósítása szerint.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink