2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ferencvárosban még lehet ingyen teszteltetni

Még tart Ferencvárosban az ingyenes, utcai koronavírus-tesztelés a Bakáts téren és az Ecseri úton, közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A gyorstesztre péntekig mehetnek a ferencvárosi lakcímkártyával vagy állandó tartózkodási hellyel rendelkező helyi lakosok. A tesztelés a Bakáts téren és az Ecseri úti megálló két metrólejáró közötti területen naponta 8-18 óra között zajlik. A szűrés mindkét helyszínen 12-13 óra között szünetel.

Az egészségügyi akció során az önkormányzat számításai szerint öt nap alatt több mint 1500 embert lehet letesztelni.

Kitértek arra is, az első, januári szűrés alkalmával a megjelentek egy százaléka sem volt fertőzött, a második alkalommal már majdnem 4 százalék volt a fertőzöttek aránya, az elmúlt két napban pedig már a teszten résztvevők 6 százalékánál mutatták ki a vírust.

Ezek az adatok semmiképp nem tekinthetőek reprezentatívnak, de fontos tudni, hogy mostanra egyre több a 40 év körüli beteg is. A járvány a közösségi szintű terjedés szakaszában van, bárhol megjelenhet, és bármikor fertőzhet. Bár a tömeges oltás elkezdődött, arra még várni kell, hogy az ország többségét beoltsák.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés