hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Felvágós könyv

Ebben a könyvben egy volt kórboncnok mesél kórházi történetekről, halálról és a boncolás folyamatáról – mutatja be “Felvágós könyvét” Erdős Attila.

Van olyan, hogy könyvajánlót sokkal nehezebb írni, mint könyvet. Akkor nincs baj ha szexről, híres emberről, netán híres szexelő emberről szóló könyvre kell felhíni a figyelmet, de ha egy olyan művet kell ajánlani, amelynek a vezérfonala a boncolás??? Most pedig itt ez a feladat.

Erdős Attila munkája tényleg a boncolásról is szól, de emellett rengeteg minden másról is.

Van benne szó memóribajnokságról, orgazmotronról, belőtt elefántról, szó esik II. Károly angol uralkodóról, James Bondról, a lajhárok gyomráról – amiben nem mindig van répa -  bonctermi szellemekről, bólogató elhunytakról és rengeteg minden másról is. Azt tudták például, hogy Parkinson, a róla elnevezett betegség első leírója kártyán nyert egy múzeumot és hogy ez evolúciós elmélet nem biztos, hogy létezne, mert Darwin orra úgy nézett ki, ahogy? Ezekről is bőven olvashatnak, továbbá megtudhatják mi a hasonlóság Lenin és Abraham Lincoln között, valamint arra is fény derül hogyn kell öt percig angolul beszélni úgy, hogy ne szerepeljen a szavakban az „a” betű.

A Felvágós Könyv mindezekről és ezer más dologról szól. Orvosnak készülő gimnazistáknak kötelező, akik pedig végre szeretnének a testükről is olvasni, és nem csak a lélek és a szellem dolgai érdeklik, melegen ajánlott.

Kapható a nagyobb könyváruházakban. 

cimkék

hirdetés

Könyveink