hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Felmondtak az ápolók Ajkán (Frissítve)

Minden ápoló felmondott a nyáron az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – tudta meg a 24.hu. Az utolsók augusztus elején álltak fel.

A 24.hu névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrása szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt.

A főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását. Nyolc nővér távozik az intenzív osztályról, vagyis az összes. Érdemes viszont tudni, hogy olyan esetekben, amikor gyakorlatilag lehetetlenné válna egy teljes kórházi osztály működtetése, nem egyszer fordult elő, hogy a távozni szándékozók közül többen visszavonták a felmondásukat, akár felülről érkező nyomásra.

Nemcsak az ajkai kórház intenzív osztályán indul nehezen az ősz, hanem a sürgősségin is, miután annak főnővére is beadta a felmondást. Ezt egy azóta már nem nyilvános Facebook-posztban közölte, amiben leírta, hogy az osztályon nap mint nap megtapasztalta „az emberi kicsinyesség, önzőség, irigység, lustaság, ostobaság és közöny kiapadhatatlanságát. És megtapasztaltam az összefogás, a másokért való kiállás és az emberi tisztesség erejét.” Egy ideje már érlelődő döntését azzal indokolta, hogy nem akart túlélésre játszó főnővér lenni.

A Magyar Imre Kórház honlapján mai dátummal megjelent egy rövid közlemény, amelyben az intézmény azt írja:

A ma reggeli hír az ajkai kórház intenzív osztályát érintően valótlan állításokat tartalmaz. Az intenzív osztály nővér állománya biztosított, a betegellátás zavartalan és folyamatos.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink