hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Felkészült az OORI új vezetősége a COVID-19 betegek fogadására

Kovács Gábor, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet megbízott főigazgatójának jelentése alapján a március 16-i miniszteri utasítás szerint megteremtették a lehetőségét a nehézlégzéssel küzdő COVID-19 fertőző betegek ellátásának

Ugyanakkor minden ott ápolt rehabilitációs beteg további ellátásáról  is gondoskodtak. A megbízott főigazgató öt nap alatt végrehajtotta azt a miniszteri utasítást, amire az elődjének a március 16 – április 9-ig terjedő időszak állt rendelkezésre.

Az Intézetben összesen 253 darab ágy áll készen az új COVID-19 fertőzött betegek fogadására, ezen felül pedig 169 rehabilitációs betegágy áll rendelkezésre, amely megfelel prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere általi utasításnak. Nyolc beteg önként otthonába távozott. Az intézet meglévő lélegeztető gépeit is ágyakhoz telepítették az elmúlt napokban, így jelenleg már 8 ágyon van lélegeztetési kapacitás, a többi ágynál pedig folyamatban van az oxigén kiállások ellenőrzése, hogy a lélegeztetőgépek érkezése esetén azok azonnal üzembe helyezhetőek legyenek.

Mindez a felkészülés jelentősen megerősíti a súlyos állapotú koronavírusos betegek ellátását, ezzel növelve az életesélyüket.

hirdetés

Könyveink